Nederlandse Ambassade in Mexico-Stad, Mexico

Agenda

Activiteiten van de Nederlandse Ambassade te Mexico

Op onze Facebook en twitter kunt u meer informatie vinden over de activiteiten van de ambassade.

1 t/m 10 van 12

Udesign Paradigm

22 apr 15 24 apr 15

6e Internationale Conferentie voor Kunst, Architectuur en Design

Bezoek Minister Koenders

10 mei 15 11 mei 15

In mei 2015 zal de Minister van Buitenlandse Zaken Drs. B. Koenders een officieel bezoek brengen aan Mexico.

Bezoek Lilianne Ploumen Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan Mexico

1 sep 15 4 sep 15

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen, bezoekt Mexico om deel te nemen aan een bijeenkomst van de Global Partnership for Effective Development Cooperation. Tevens leidt ze een handelsmissie gefocust op energie en water.

Prince Claus Fund PhotoBox

19 nov 15 12 feb 16

Het Prins Claus Fonds, in samenwerking met de Galerie MyL arte contemporáneo en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, is blij met de lancering van de 'Prince Claus Fund PhotoBox " in Mexico. De Photobox is een gelimiteerde oplage van een verzameling van 8 foto's van kunstenaars die door het fonds zijn bekroond of meewerken met de stichting. De opbrengst van de 'Prins Claus Fonds PhotoBox' zal worden gebruikt om jonge fotografen in ongunstige omstandigheden over de hele wereld te ondersteunen. Tot en met 12 februari 2016 is de tentoonstelling te zien, samen met werk van Mexicaanse PCF laureaten Francisco Toledo, Maya Goded en Teresa Margolles.

Maya's - Heersers van het Regenwoud

28 feb 16 4 sep 16

In 2016 staat het Drents Museum in het teken van de Maya’s. Van 28 februari tot en met 4 september presenteert het museum een grote tentoonstelling over dit fascinerende volk met zijn rijke cultuurschatten. Er zijn veel bijzondere objecten te zien die nog niet eerder in Europa zijn getoond. Onder meer recente opgravingen in Uxul geven de bezoeker een beeld van de intrigerende en hoogstaande beschaving. De Maya-schatten die straks te zien zijn, komen voornamelijk uit de periode van 200 tot 900 na Christus.

Fototentoonstelling

27 apr 16

Foto's van kunstenaars Bob Schalkwijk en Micky Hoogendijk.

Feria de las Culturas Amigas 2016

21 mei 16 5 jun 16

Mundialito Deportivo Callejero XXIII

25 jul 16 29 jul 16

Op 25 juli is de 23e editie van “Mundialito Deportivo Callejero” begonnen, een sportieve wedstrijd waarbij de jonge deelnemers bezig zijn met sport en op die manier leren samenwerken. Het evenement wordt georganiseerd door Fundación Renacimiento, met behulp van onder andere de regering van Mexico-Stad, het Nederlandse bedrijf LeasePlan en de Nederlandse ambassade in Mexico.

Expositie Gijs Bakker

5 aug 16 2 okt 16

Het Franz Mayer Museum houdt, in samenwerking met het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch en de Nederlandse Ambassade in Mexico, een expositie die verder gaat dan het klassieke concept van sieraden. Gijs Bakker, een Nederlandse ontwerper, is samen met vrienden en collega-ontwerpers een project gestart. Elk ontwerp uit de expositie vertelt zijn eigen verhaal vanuit een breed perspectief en bevat zowel culturele, sociale als economische aspecten uit de omgeving van de kunstenaars.