Nederlandse Ambassade in Mexico-Stad, Mexico

Nieuws

1 t/m 10 van 167

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Ga stemmen vanuit het buitenland

Woont u in Mexico, maar gaat de politieke koers van Nederland u wel aan het hart? Dan kunt u tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 gewoon uw stem laten horen!

2 Expo Agroalimentaria 2016 in Mexico

De 21e editie van de Expo Agroalimentaria zal van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 november plaatsvinden, net buiten Irapuato, Mexico. Het is de belangrijkste tuinbouwbeurs in Mexico (in 2015 waren er meer dan 100.000 bezoekers) en dus de perfecte plek om de juiste mensen en bedrijven in de sector te ontmoeten.

3 Presentatie van de Geloofsbrieven

Gisteren, dinsdag 24 oktober 2016, heeft onze ambassadeur Margriet Leemhuis haar geloofsbrieven gepresenteerd aan de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto in het Palacio Nacional.

4 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

5 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

6 Welkom op de website van de Nederlandse Ambassade in Mexico

Op onze website proberen wij u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de activiteiten van deze ambassade in dit veelzijdig land. Zelf ben ik op 29 augustus 2016 in Mexico-stad aangekomen om als ambassadeur het Koninkrijk der Nederlanden in Mexico en Belize te vertegenwoordigen. Nederland en Mexico onderhouden al sinds 1825 vrijwel onafgebroken diplomatieke betrekkingen. Uiteraard zal ik er alles aan doen om deze betrekkingen nog hechter en veelzijdiger te maken.

7 Ondertekening Memorandum van Overeenstemming Magnatech-Grupo Didsa

Op 15 juli hebben het Nederlandse bedrijf MAGNATECH en het Mexicaanse bedrijf GRUPO DIDSA op de Nederlandse ambassade in Mexico een Memorandum van Overeenstemming (MvO) getekend om samen te werken en de krachten te bundelen op het gebied van technische training en de overdracht van technologie en gespecialiseerde procedures voor het lassen van pijpleidingen, met als doel succesvolle energieprojecten in Mexico te implementeren. Ambassadeur Dolf Hogewoning was bij deze belangrijke gebeurtenis aanwezig, evenals vertegenwoordigers van het Mexicaanse Ministerie van Energie, Grupo Carso en de CEO’s van beide bedrijven.

8 Reactie Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders op de gebeurtenissen in Nice:

'Opnieuw een wrede en afschuwelijke misdaad tegen de menselijkheid, in Nice, waar mensen hun nationale feestdag vierden. We moeten gezamenlijk onze vuist nog krachtiger ballen tegen de epidemie van terroristisch geweld. Ik leef intens mee met het Franse volk en heb mijn condoleances aan collega Ayrault overgebracht. Meer dan ooit moeten we ons als samenleving verenigen en niet uiteen laten spelen door de angst. Dat is juist het doel van degenen die deze gruwelijke misdaden plegen.'

9 Onderscheiding Drs. Juan Pablo Vega Arriaga

Afgelopen 12 juli heeft Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Mexico dhr. Dolf Hogewoning, in naam van de Nederlandse regering, de heer Drs. Juan Pablo Vega Arriaga officieel benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn voortdurende en effectieve hulp en medewerking wat betreft de handelsrelatie tussen Mexico en Nederland, evenals zijn inzet op publiek, privaat en cultureel vlak. Bovendien werd hij benoemd tot Honorair Consul voor de deelstaten Campeche en Tabasco.

10 Naturalisatieceremonie

Op 28 juni brachten 3 kinderen, 2 vrouwen en 2 mannen, vergezeld door hun familie, een bezoek aan de Nederlandse Ambassade voor hun naturalisatieceremonie. Tijdens deze viering ontvingen zij, in naam van de Nederlandse regering, de Nederlandse nationaliteit uit handen van ambassadeur Dolf Hogewoning. Na het officiële gedeelte en het overhandigen van een grote bos oranje bloemen was het tijd voor een drankje en taart. Allen van harte gefeliciteerd!