Nederlandse Ambassade in Mexico-Stad, Mexico

Nieuws

1 t/m 10 van 164

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 21 april: Paspoort sessie in Cancun

Dank voor alle inschrijvingen! Er is voldoende interesse gebleken en op basis van de registraties heeft de ambassade alle medewerking gegeven om een paspoortsessie in Cancun te houden en wel op vrijdag 21 april 2017.

2 Exchange programme for Mexican managers working in the energy sector

Does your company want to meet new business partners in the Netherlands? Are you a manager working in the Mexican Energy Sector? Apply before the 15th of April for this new programme and start your traineeship in June 2017!

3 Ondertekening van Memorandum van Overeenstemming Resilient Cities Mexico-Nederland

Op donderdag 8 december 2016, ondertekenden het hoofd van het ministerie van Agrarische, Land en Stedelijke Ontwikkeling SEDATU Rosario Robles en ambassadeur Margriet Leemhuis namens het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Milieu een Memorandum van Overeenstemming met als doel de basis te versterken en de bilaterale samenwerking te verbeteren op het gebied van een geïntegreerde aanpak van resilient cities.

4 Europese consultatie: Modernisering EU-handelsakkoord met Mexico

De EU en Mexico onderhandelen over de modernisering van een bestaand bilateraal handelsakkoord.

5 Expo Agroalimentaria 2016 in Mexico

De 21e editie van de Expo Agroalimentaria zal van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 november plaatsvinden, net buiten Irapuato, Mexico. Het is de belangrijkste tuinbouwbeurs in Mexico (in 2015 waren er meer dan 100.000 bezoekers) en dus de perfecte plek om de juiste mensen en bedrijven in de sector te ontmoeten.

6 Presentatie van de Geloofsbrieven

Gisteren, dinsdag 24 oktober 2016, heeft onze ambassadeur Margriet Leemhuis haar geloofsbrieven gepresenteerd aan de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto in het Palacio Nacional.

7 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

8 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

9 Welkom op de website van de Nederlandse Ambassade in Mexico

Op onze website proberen wij u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de activiteiten van deze ambassade in dit veelzijdig land. Zelf ben ik op 29 augustus 2016 in Mexico-stad aangekomen om als ambassadeur het Koninkrijk der Nederlanden in Mexico en Belize te vertegenwoordigen. Nederland en Mexico onderhouden al sinds 1825 vrijwel onafgebroken diplomatieke betrekkingen. Uiteraard zal ik er alles aan doen om deze betrekkingen nog hechter en veelzijdiger te maken.

10 Ondertekening Memorandum van Overeenstemming Magnatech-Grupo Didsa

Op 15 juli hebben het Nederlandse bedrijf MAGNATECH en het Mexicaanse bedrijf GRUPO DIDSA op de Nederlandse ambassade in Mexico een Memorandum van Overeenstemming (MvO) getekend om samen te werken en de krachten te bundelen op het gebied van technische training en de overdracht van technologie en gespecialiseerde procedures voor het lassen van pijpleidingen, met als doel succesvolle energieprojecten in Mexico te implementeren. Ambassadeur Dolf Hogewoning was bij deze belangrijke gebeurtenis aanwezig, evenals vertegenwoordigers van het Mexicaanse Ministerie van Energie, Grupo Carso en de CEO’s van beide bedrijven.