Nederlandse Ambassade in Mexico-Stad, Mexico

Nieuws

1 t/m 10 van 165

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Vacancy Deputy Representative NBSO Queretaro

The Netherlands Enterprise Agency together with the Dutch Embassy in Mexico are looking for a Deputy Representative Nederlands Business Support Office (NBSO) in Queretaro. The Netherlands Business Support Offices (NBSO) are branches of the Natherlands Entreprise Agency (RVO), established to support Dutch companies locally in their activities abroad. They work closely with Embassies and Consulates. RVO is the main responsible for the management and operation of the NBSO’s. The NBSO Queretaro consists of two people: a Chief Representative and a Deputy Representative.

2 Call for applications Rijksakademie

The Rijksakademie (State Academy) in Amsterdam is open for applications from the 1st of January until the 1st of February 2017.

3 Ondertekening van Memorandum van Overeenstemming Resilient Cities Mexico-Nederland

Op donderdag 8 december 2016, ondertekenden het hoofd van het ministerie van Agrarische, Land en Stedelijke Ontwikkeling SEDATU Rosario Robles en ambassadeur Margriet Leemhuis namens het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Milieu een Memorandum van Overeenstemming met als doel de basis te versterken en de bilaterale samenwerking te verbeteren op het gebied van een geïntegreerde aanpak van resilient cities.

4 Europese consultatie: Modernisering EU-handelsakkoord met Mexico

De EU en Mexico onderhandelen over de modernisering van een bestaand bilateraal handelsakkoord.

5 Ga stemmen vanuit het buitenland

Woont u in Mexico, maar gaat de politieke koers van Nederland u wel aan het hart? Dan kunt u tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 gewoon uw stem laten horen!

6 Expo Agroalimentaria 2016 in Mexico

De 21e editie van de Expo Agroalimentaria zal van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 november plaatsvinden, net buiten Irapuato, Mexico. Het is de belangrijkste tuinbouwbeurs in Mexico (in 2015 waren er meer dan 100.000 bezoekers) en dus de perfecte plek om de juiste mensen en bedrijven in de sector te ontmoeten.

7 Presentatie van de Geloofsbrieven

Gisteren, dinsdag 24 oktober 2016, heeft onze ambassadeur Margriet Leemhuis haar geloofsbrieven gepresenteerd aan de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto in het Palacio Nacional.

8 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

9 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

10 Welkom op de website van de Nederlandse Ambassade in Mexico

Op onze website proberen wij u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de activiteiten van deze ambassade in dit veelzijdig land. Zelf ben ik op 29 augustus 2016 in Mexico-stad aangekomen om als ambassadeur het Koninkrijk der Nederlanden in Mexico en Belize te vertegenwoordigen. Nederland en Mexico onderhouden al sinds 1825 vrijwel onafgebroken diplomatieke betrekkingen. Uiteraard zal ik er alles aan doen om deze betrekkingen nog hechter en veelzijdiger te maken.